Belföld

Meg akarta erőszakolni 67 éves áldozata feleségét az idősebbik Kőbányai úti rablógyilkos

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a két férfival szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kiraboltak és meggyilkoltak egy 67 éves férfit Budapesten, egy Kőbányai úti társasházban.

A BRFK tájékoztatása szerint a későbbi elkövetők meghívásra mentek át az ismerőseik lakására, ahol közös italozás után O. József pénzt követelt az áldozattól. Az idős férfi nem tett eleget a követelésnek, mire O. József többször megütötte, megrúgta és rátaposott.

Amikor a szintén ott lakó mozgássérült férfi tiltakozni próbált a bántalmazás ellen, K. Zoltán őt is megfenyegette, majd bűntársával együtt elvették házigazdáik ékszereit, mobiltelefonjait, egy bankkártyát és egyéb értékeket. O. József megpróbálta megerőszakolni a mozgássérült férfi feleségét, de a nő ellenállása miatt ez nem sikerült. A tettesek elmenekültek,  majd az eltulajdonított bankkártyával többször is vásároltak.

Mihádák Zoltán / MTI

Az 55 éves O. Józsefet és a 49 éves K. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel, valamint  rablással és okirattal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsították meg. A két férfi részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Az idősebb gyanúsított ellen szexuális erőszak bűntett kísérlete és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt is eljárás folyt. A BRFK lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik