Belföld

Jogerősen is 15 évet kaphat a pirtói gazda, aki agyonverte a munkását a szeszfőzdében

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a férfi, aki 2021 októberében agyonverte a 65 éves alkalmazottját egy pirtói tanyán lévő szeszfőzdében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a másodfokon eljáró táblabíróság hagyja helyben a férfi 15 éves büntetését..

A gazda ittasan gyakran szidta és bántalmazta a 2019 óta alkalmi munkásként foglalkoztatott férfit, akinek szállást és étkezést biztosított a tanyáján. Az ominózus napon megint nem volt szomjas, és vitázni kezdett a munkásával a szeszfőzdében az eladott pálinkáért kapott pár ezer forint miatt.

A tulaj a vita hevében ököllel többször is megütötte a munkást, majd egy szerszámnyéllel több tucat ütést mért a földre került férfi testére, fejére és végtagjaira, ezt követően pedig rátaposott és megrugdosta.

ugyeszseg.hu

Az időben is elhúzódó súlyos bántalmazásból eredően a dolgozó egyebek mellett orr-, nyelvcsont- és sorozat-bordatörést szenvedett, és a bántalmazás következtében kialakult heveny légzési-, keringési elégtelenség miatt meghalt.. A letartóztatásban lévő gazda beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kecskeméti Törvényszék 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte márciusban a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Az elkövető és védője enyhébb minősítésért és a büntetés enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, és a tettes cselekményét is helyesen minősítette és a kiszabott büntetés enyhítése sem indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik