Belföld

15 évet kapott a munkását agyonverő pirtói férfi

police.hu
police.hu

Tizenöt év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a pirtói férfit, aki 2021 októberében agyonverte a napszámosát egy pirtói tanyán.

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a gazda ittasan gyakran szidta és bántalmazta a 2019 óta alkalmi munkásként foglalkoztatott férfit, akinek szállást és étkezést biztosított a tanyáján. Az ominózus napon lopással gyanúsította meg az éppen a kazánt takarító alkalmazottat.

A vita hevében ököllel arcon ütötte a férfit, majd dulakodni kezdtek, és mindketten a földre estek. Az alkalmazott beismerte, hogy a pénzből a sógorának akart cigarettát venni. Miközben felálltak, a tulaj észrevette, hogy a másik férfi egy csukott bicskát szorongat a kezében, amitől indulatba jött, és előbb ököllel, majd egy fa szerszámnyéllel kezdte ütlegelni az alkalmazottat.

A bántalmazást azt követően sem hagyta abba, hogy a 65 éves áldozata a földre esett. A magatehetetlen férfi belehalt a közel harminc sérülésébe. A Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a 67 éves férfit azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik