Belföld

15 évet kértek az alkalmazottját agyonverő pirtói gyilkosra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a 66 éves pirtói férfivel szemben, aki tavaly októberben szerszámnyéllel verte agyon a napszámosát.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy 15 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Hozzátette, a férfi beismerte, hogy bántalmazta a sértettet, ám nem a vádirat szerinti elkövetési móddal,

A férfi 2019 óta a pirtói tanyáján alkalmi munkásként foglalkoztatta a 65 éves férfit, akinek szállást és étkezést is biztosított. Az elkövető ittasan gyakran szidalmazta, időnként bántalmazta is a nála jóval gyengébb fizikumú munkást a nem megfelelő munkavégzése, vagy elszámolási jellegű vitáik miatt.

A tragédia napján az elkövető ittasan érkezett vissza a tanyájára, majd a kazánházba ment, ahol a napszámos takarított. A két férfi között vita alakult ki, mert a tulaj azzal gyanúsította a munkást, hogy meglopta őt. 

police.hu

A vita hevében a tulaj torkon ragadta a napszámost, majd kétszer ököllel arcon ütötte, amitől az hasra esett. Ezt kihasználva a támadó egy 75 cm hosszúságú fából készült szerszámnyéllel nagy erővel, kitartóan, testszerte bántalmazta áldozatát, akire legalább 28 ütést mért, valamint megtaposta és megrugdosta. Az alkalmazott belehalt a súlyos bántalmazásba.

Egy szomszéd értesítette a történtekről a mentőket és a rendőrséget. Őt az elkövető hívta fel, miután rádöbbent arra, hogy mit tett. Mivel a férfi a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek utólagos végrehajtására is indítványt tett az ügyészség azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadon az elkövetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik