Belföld

Dúró Dóra: Ha a béke ára az, hogy Ukrajna átenged területeket Oroszországnak, akkor ezt meg kell tenni

Varga Jennifer /24.hu
Varga Jennifer /24.hu

Bencsik András után Dúró Dóra is interjút adott az orosz állami csatornának, a Russia Today-nak. A Mi Hazánk képviselője a közel 10 perces interjú több részén is az azonnali tárgyalások szükségét emlegette, és hangsúlyozta, hogy pártjával ellenzik Ukrajna esetleges NATO-tagságát, amely szerinte növelné a nukleáris konfliktus esélyét, és nemzetbiztonsági kockázatot jelentene Magyarországnak.

Ukrajnáról szólva a parlamenti képviselő azt is elmondta, hogy „nem értem, miért kockáztatnánk Magyarország és Európa biztonságát a világ egyik legkorruptabb országért, amely ráadásul elnyomja saját kisebbségét.”

Szerinte, ha a tárgyalásoknak az az ára, hogy Ukrajna feladja azokat a területeit, ahol orosz ajkú lakosság lakik, ezt meg kellene tennie.

Hozzátette: egyetért Tucker Carlsonnal, aki szerint Zelenszkij valóban nem akar békét.

Május elején Dúró Dóra neve is felkerült az Ukrajna ellenségeit listázó oldalra. Dúrót azután kezdték el támadni, hogy az Izvesztyija című orosz lapnak arról beszélt, hogy szerinte komoly kockázatot rejt magában Ukrajna esetleges NATO-tagsága és, hogy az ukránok csatlakozása egy újabb lépés, afelé, hogy az ukrajnai konfliktus eszkalálódjon. Dúró Dóra neve az orosz lapban megjelent nyilatkozata után nem sokkal felkerült  az „Ukrajna ellenségeit listázó” Mirotvorec nevű weboldalra – éppen egy évvel azután, hogy Orbán Viktor neve megjelent az oldalon. Dúró neve mellé azt írták, hogy nyilatkozataival megsértette Ukrajna területi integritását és szuverenitását, továbbá, hogy ukránellenes, Kreml-párti propagandát terjeszt. Egyúttal azzal is vádolják, hogy részt vesz az „Ukrajna elleni humanitárius agresszióban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik