Belföld

Rabszolgaként dolgoztatta a hajléktalanokat egy nagykarácsonyi férfi a fiával

police.hu
police.hu

Rabszolgaként dolgoztatta a hajléktalanokat két férfi Nagykarácsonyban. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 44 éves férfival és és 25 éves fiával szemben.

A rendőrök őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgattak ki a két férfit. Az otthonukban tartott kutatás során illegális tevékenységből származó bizonyítási eszközöket, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint készpénzt és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak januárban leszólítottak két fedél nélkül élő, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyt Pusztaszabolcson azzal, hogy jó fizetés, valamint szállás és ellátás fejében költözzenek hozzájuk, és dolgozzanak nekik.

A nőt és a férfit egy ablaktalan melléképületben szállásolták el, sanyarú körülményeket biztosítottak nekik, és takarítói tevékenység végzésére kötelezték őket. A beígért fizetés helyett jóval kevesebbet adtak nekik. 

police.hu

A gyanú szerint ugyanilyen módszerrel szerveztek be további három személyt és kényszerítették őket arra, hogy nekik dolgozzanak. Az áldozataiknak emberhez méltatlan, fűtés és vízvezeték nélküli, zsúfolt szállást biztosítottak. Az áldozatok attól tartva, hogy megverik őket, panaszkodni sem mertek. Egyikőjüknek idővel sikerült megszöknie sanyargatói elől.

A nyomozók az eljárás során vizsgálják azt is, hogy további személyek is összefüggésbe hozhatók –e a bűncselekmény elkövetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik