Belföld

Kiengedték a kórházból a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú nevelőanyját

Kiengedték a kórházból azt a 34 éves nőt, akinek a kétéves nevelt kisfiát holtan találták meg néhány héttel ezelőtt Nyíregyházán egy terepjáró csomagtartójában – tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint pszichiátert rendeltek ki a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított nő vizsgálatára.

A nevelőanya megetette a kisfiút, aki félrenyelt egy falatot, és megfulladt, azonban a nő nem hívott segítséget, orvoshoz sem vitte a gyereket, és mentőt sem hívott hozzá. Másnap hajnalban, amikor a családja elaludt, betette a kisfiú holttestét a csomagtartóba, az egyéves húgát pedig a gyerekülésbe, és elindult hazulról. A búcsúlevelet is író nő két napon át autózott a környéken, közben a szerettei telefonon keresték. Végül a következő hajnalban a nevelőanya elmondta szeretteinek, hogy hol van, a férjével ezután mentek el bejelentést tenni a rendőrségre a kisfiú haláláról.

A  Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság minősített segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntettének elkövetésével gyanúsította meg a nevelőanyát. A gyerekek vér szerinti anyja egy 17 éves ilki lány, aki jelenleg egy nyírségi anyaotthonban van a legkisebb gyerekével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik