Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú nevelőanyját

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a kétéves kisfiúnak a nevelőanyját, akit holtan találtak szombat reggel a nyíregyházi rendőrök egy terepjáró csomagtartójában. Értesüléseink szerint egy félrenyelt ételdarab miatt fulladt meg a kicsi. A rendőrök a kocsi hátsó ülésén megtalálták a kisfiú egyéves húgát is.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint fulladás okozta a kétéves kisfiú halálát, és

a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntette miatt hallgatta ki a gyerek nevelőanyját.

A 34 éves nyíregyházi nő nem tett vallomást, és panaszt sem a gyanúsítotti kihallgatása során.

A  Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított az ügyben, de nem vette őrizetbe a nőt, aki így szabadlábon védekezhet. Ugyanakkor akár öt évet is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

Korábban több lapban megjelent, hogy sérüléseket találtak az egyéves gyermeken, de az ügyész elmondása szerint nem merült fel adat arra vonatkozóan, hogy bűncselekményt követtek el a másik gyerek sérelmére.

A gyerekek anyja egy 17 éves ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van a legkisebb gyerekével, a két másik gyerekét pedig, akiket az autóban találtak meg szombaton, januárban kiemelték a családból.

Kapcsolódó
Részletek derültek ki a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú családjáról
A 17 éves édesanya anyaotthonban él, a holtan talált kisfiút és a sérült kislányt előzőleg kiemelték a családból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik