Belföld

Részletek derültek ki a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú családjáról

Az RTL Híradó értesülése szerint egy 17 éves ilki fiatal az édesanyja annak a két kisgyermeknek, akik közül az egyiket holtan, a másikat sérülten és alultápláltan találták meg egy autóban Nyíregyházán, a rendőrkapitányság előtt.

A két gyermeket – a most elhunyt kisfiút, Sanyikát és az egyéves kislányt – előzőleg kiemelték a családból, a fiatal anya pedig egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével.

A Blikk szerint a kicsik januárig a vér szerinti családjukkal éltek, ekkor emelték ki őket, és vitték otthonba az újabb várandósága miatt az anyát is. A lapnak egy hozzátartozó elmondta, három hónapja a nem megfelelő körülmények miatt vették el a fiatal nőtől Sanyikát és kishúgát, akiken kívül még két gyermeke született a még mindig csak 17 éves anyának, de már csak az újszülött van mellette.

„A Nyíregyházi Egyházmegye és a fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény szakemberek bevonásával rendkívüli bizottságot állított fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset kapcsán” – fogalmazott közleményében a görögkatolikus egyház. Bár a közleményben nem említik, minden bizonnyal annak a kisfiúnak a tragédiájáról van szó, akit egy férfi és egy nő hagyott szombat reggel a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt egy autóban, mellette pedig egy sérült, alultáplált csecsemő volt.

A Tények híradása szerint rendőrségen jelentkező férfi és nő a testvérpár nevelőszülei; úgy tudni, a kisebbik, egy év körüli gyermek zúzódásos sérüléseket szenvedett, a csomagtartóban megtalált kisfiú pedig már napok óta halott lehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik