Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a dusnoki apára, aki leszúrt egy román férfit a közlekedési affér során

Súlyosabb büntetést és további bűncselekményben való bűnösség megállapítását kérte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a dusnoki férfire, aki egy közlekedési vitából eredő csoportos verekedés során szíven szúrta ellenfelét.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint egy magyar és egy román állampolgárságú férfi szóváltásba keveredett Dusnok belterületén egy közlekedési vita kapcsán. Ennek hevében boxerrel, illetve vasvillával kölcsönösen megrongálták egymás gépkocsiját, ezért a magyar férfi telefonon riasztotta az édesapját.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint az apa azonnal a helyszínre sietett, ott azonban nem tudta számon kérni a fiatal román férfit, mivel ő éppen elhajtott. Az apa és a fia utána eredtek gépkocsijaikkal, és egy földes útig üldözték, ahova időközben megérkezett a román férfi felesége és apósa is, majd valamennyien megálltak, kiszálltak a gépjárművekből, és összeverekedtek.

A kölcsönös bántalmazás során mindannyian több sérülést szereztek, mire a dusnoki apánál előkerült egy kés, amellyel szíven szúrta a román család akkor 51 éves férfi tagját, aki összeesett és a helyszínen meghalt. A bíróság öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A fia és a fiatalabb román férfi másfél, illetve két év felfüggesztettet kapott garázdaságért és testi sértésért. A bíróság a román férfi felesége szintén másfél év felfüggesztettet kapott testi sértés miatt. Az ítélet ellen az ügyészség az emberölést elkövető dusnoki férfi terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészségi fellebbezést fenntartva a kiszabott szabadságvesztés tartamának súlyosítását, valamint a férfi bűnösségének további testi sértés bűncselekményében történő megállapítását, míg a többi elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik