Belföld

Felmenthetik a kazincbarcikai rablót: szólt a rémült eladónak, hogy nincs fegyvere, s pénz híján beérte borral

Rablás miatt állítja bíróság elé a Kazincbarcikai Járási Ügyészség azt a huszonéves férfit, aki megkérdezte a helyi trafikost, hogy van-e pénz a kasszában, majd miután nemleges választ kapott beérte pár üveg borral és cigarettával is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly december végén bement az egyik kazincbarcikai trafikba. Először megkérdezte az eladónőtől, hogy tud-e visszaadni, amikor azt a választ kapta, hogy tud, akkor azt kérdezte, hogy van-e pénz a kasszában.

Az eladónő innentől feltételezte, hogy nem egy egyszerű vásárlás történik, ezért inkább azt mondta, hogy nincs pénz, mert azt el szokták vinni. Erre a fiatal határozottan azt mondta, hogy „fel a kezekkel, ez egy rablótámadás!” Ezután pedig úgy folytatta, hogy nincs nála fegyver, de akkor is el fogja vinni azt, ami neki kell, és meg is mondta, hogy italt és dohányt akar.

Az eladónőben komoly félelmet keltettek a férfi fenyegető kijelentései, először megpróbált vele nyugodt hangnemben beszélni és igyekezett eltéríteni a cselekményétől, de az közölte, hogy neki szükséges van ezekre a termékekre, és a pult mögé benyúlva mintegy 12 ezer forint értékben bort, dohánytermékeket és szeszes italt vett magához. Bepakolta a hátizsákjába és távozott.

Az eladónő azonnal értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a férfi, és lefoglalták tőle az elvitt dolgokat. A büntetett előéletű férfi kóros elmeállapotú, ezért az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság mentse fel ő az ellene emelt vádak alól, s rendelje el a kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik