Belföld

Jogos védelemre hivatkozik a férfi, aki 3,5 millióért megvette barátja párját, majd agyonütötte a riválisát

Elkezdődött a Szegedi Törvényszéken szerdán annak a férfinak a pere, aki a vád szerint 3,5 millió forintért megvásárolta barátja élettársát, majd miután összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit. A férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.

A vádlott az áldozat barátja volt, a Csongrád-Csanád vármegyei, tömörkényi tanyáján segítette is a gazdálkodásban. A sértettnek és élettársának közös gyermeke született, de kapcsolatuk megromlott. A terhelt és a barátja élettársa között 2021 elejére érzelmi viszony alakult ki. A két férfi abban állapodott meg, hogy a sértett 3,5 millió forint ellenében elengedi a nőt a férfival.

A terhelt április 24. előtt néhány nappal át is adta a pénzt, és megállapodtak, hogy a részleteket később beszélik meg. A későbbi áldozat és az asszony azonban április 24-én összeveszett, a nő a közös gyermekükkel elment a tanyáról, majd felhívta a vádlottat, aki ezután autóval odament.

A tanya udvarán a két férfi vitatkozni kezdett, a sértett pedig további egymillió forintot követelt a gyermek elengedéséért. A szóváltás verekedéssé fajult, a vádlott pedig felkapott egy vascsövet, és agyonütötte vele. A terhelt ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet és a vascsövet elcsomagolta, autójával ismeretlen helyre szállította, és elrejtette.

A holttest azóta sem került elő. A terhelt a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni, ruháit pedig elégette. A vádlott és a nő a hatóságokat félrevezetve megpróbálták elhitetni, hogy az áldozat önszántából távozott otthonából, majd haragosaival került összetűzésbe. Ennek érdekében a vádlott az áldozat telefonjáról hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy elkapták, ne szóljon a rendőröknek.

Mintegy két hét elteltével – a vádlottal egyeztetve – a nő bement a rendőrségre, és bejelentette, hogy élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott. Az elmondottakat a hatóságok előtt a nő tanúként többször is megismételte. Az ügyészség négy és fél év börtönbüntetést kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Az MTI azt írta, hogy a férfi tagadta bűnösségét, s úgy fogalmazott, kihasználták.

A bíróság előtt elismerte, hogy fizetett az áldozatának, de tagadta, hogy a történteket emberkereskedelemnek lehetne minősíteni. Azt állította, április 24-én a másik férfi támadt rá, csupán védekezett, amikor megütötte a vascsővel. Bűnösségéről tárgyaláson dönt a törvényszék.

A történtek miatt a nővel szemben bűnpártolás vétsége miatt emeltek vádat. A bíróság előtt elismerte a bűnösségét, vele szemben két év próbára bocsátást indítványozott az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik