Belföld

Iskolai vérengzés? Anyja szerint fia a légynek sem tudna ártani 

police.hu
police.hu
Gyermekénél depressziót diagnosztizáltak, egy éve gyógyszert is szedett.

Múlt héten a TEK kommandósai fogtak el egy 17 éves miskolci fiút, miután a rendőrök olyan jelzést kaptak külföldről, hogy egy online közösségi oldalon arról írt, iskolai lövöldözésre készül. A Blikknek édesanyja most azt mondta, nem elvakult, teljesen érti, ha elborzaszt valakit, amit fia írt, de ő ismeri, és tudja, képtelen lenne ilyesmire.

Gyermekét úgy jellemezte, hogy szerény, magának való, legjobb barátja a kutyája. Beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele, amikor meghaltak imádott nagyszülei, depressziós lett. Egy éve gyógyszert is szedett, magántanuló lett, de az még a szakemberekben sem vetődött fel, hogy agresszív, másokra veszélyes lenne.

Egy pofont nem adott még életében senkinek. Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket.

Az aszony szerint fiát kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat, nem voltak barátai, az internetes világban viszont megkapta azt a figyelmet, tiszteletet, amire nagyon vágyott.

Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá. (…) Sajnos, nem mérte fel, hogy amit felelőtlenül, átgondolatlanul ír, azt valaki komolyan veszi és ennek nagyon rossz vége lesz.

Az általános iskolában, ahol állítólag a lövöldözést tervezte, társai sokat csúfolták, a középiskolában változóan teljesített, ami érdekelte, abban nagyon jó volt, ami nem, abba bele sem nézett, Édesanyja szerint fia sosem volt átlagos, azokban, akikben ijedtséget, félelmet keltett elnézést kért, az ő nevében is. Fia védője, Lichy József a lapnak azt mondta, védence borzalmas dolgokat írt, de éles lőfegyvert meg sem próbált beszerezni.

Kapcsolódó
Hírnévre vágyott volna az iskolai lövöldözéssel a miskolci fiú
Ezt a TEK főigazgatója mondta az állami hírtévében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik