Belföld

Ötven kiskorúval akart végezni volt iskolájában a miskolci tini – tűzharcban akart meghalni

police.hu
police.hu

Több tucat kiskorú kivégzését tervezte az a 17 éves miskolci fiú, akit azzal gyanúsítanak, hogy iskolai lövöldözést tervezett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kamasz több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. Megtervezte, hogy ha betölti a 18. életévét, fegyvert fog vásárolni. Az ehhez szükséges engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt. Tervbe vette azt is, hogy a lövészeti technikák megfelelő elsajátításához lövészklubba fog járni. Rendszeresen keresett fel olyan weboldalakat, amik az USA-ban a közelmúltban történt lövöldözésről számoltak be.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a a Blikk megkeresésére azt mondta, hogy a fiú tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését a gyanúsítotti kihallgatása során.

Azt mondta, nem kívánt senkit sem megölni és fegyvert sem akart szerezni. Saját maga közölte, hogy nagyon komoly pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései

– nyilatkozta Jogg, hozzá téve, szakértők vizsgálják majd meg a fiú elmeállapotát.

Kiderült, hogy a fiú két évvel ezelőtt magántanulóként végezte el a középiskolát, és a volt általános iskoláját tervezte helyszínként.

“Felvázolta, hogy az iskolába hogyan történne a behatolás, az esetlegesen ellene fellépő gondnokkal szemben is fegyvert használna. Emellett azt is tervezte, hogy legalább kettő osztályterembe akar bejutni. Egy teremben jellemzően húsz főnyi általános iskolai tanuló tartózkodik. Így ha két termet tud elérni, ötven főre tette azoknak a kiskorú tanulóknak a számát, akikkel szemben fegyvert szándékozott használni.”

– tette hozzá az ügyész.

Az ügyész elmondta még a lapnak, hogy a kamasz úgy vázolta fel a cselekményét a bejegyzéseiben, hogy saját magával is végezne a fegyverével a történtek után, de azt is feltételezte, hogy nem lenne képes önmagával végezni. Ekkor viszont a cselekményét megakadályozni szándékozó, helyszínre kiérkező rendőrök ellen fordítaná a fegyvert, és kikényszerítené, hogy lelőjék a tűzharcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik