Belföld

Hírnévre vágyott volna az iskolai lövöldözéssel a miskolci fiú

police.hu
police.hu
Ezt a TEK főigazgatója mondta az állami hírtévében.

Saját korábbi iskolájában akart lövöldözni az a 17 éves miskolci fiú, akit múlt héten fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK). Terveire, amelyeket az interneten osztott meg, a finn hatóságok hívták fel a magyar rendőrség figyelmét. A TEK főigazgatója az M1-en arról beszélt, hogy tervezett akciójával a tinédzser szeretett volna bekerülni a hírekbe.

Hajdu János megerősítette, a fiú azt tervezte, hogy volt általános iskolájában rendezne vérengzést.

Pontosan úgy fogalmazott, hogy kis kaliberű fegyverrel tervezi a gyerekeket megölni és a kiérkező rendőrök ellen pedig egy erősebb, nagyobb kaliberű sörétes fegyverrel kíván fellépni

– mondta a főigazgató. Hozzátette: a fiú minden szabad idejét a világhálón töltötte.

Ezeket a hálózatokat, hálókat látogató fiatalok azért potenciálisan veszélyben vannak és ezt a hatóságok nem fogják tudni megakadályozni. Ez szülői felelősség. És mi ezeket a szülőket keressük, ezt a partnerséget keressük.

Hajdu János azt mondta, így lehetne kiszűrni azokat a fiatalokat, akik lövöldözésre készülnek.

A nyomozási bíró elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedést a debreceni javítóintézetben kell végrehajtani. A hirado.hu idézte a Miskolci Törvényszék szóvivőjét, aki szerint a fiút pszichológus és pszichiáter szakértő fogja megvizsgálni, illetőleg szükség esetén igazságügyi elmeorvos szakértő.

Kapcsolódó
Ötven kiskorúval akart végezni volt iskolájában a miskolci tini – tűzharcban akart meghalni
A letartóztatott fiú azt állítja, hogy senkit sem megölni és fegyvert sem akart szerezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik