Belföld

A Médiatanács vizsgálja Bencsik András Hír TV-n tett kijelentését, melyben melegek kivégzését méltatja

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Van egy jó hírem. Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik

mondta Bencsik András a Hír Tv beszélgetős műsorában. A Demokrata főszerkesztője kifejtette, gyönyörű jelzés, hogy az ugandai parlament egyhangúan döntött a kérdésben, hiszen amíg az egész világon „a másságkultusz az új vallás” és „a bubuk az új szentek”, addig az ugandaiak azt mondják, hogy „mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével”.

A Magyar Hang megtudta, a Médiatanács vizsgálja Bencsik kijelentéseit. A lap megkeresésére a hatóság közölte:

az Ön kérdésében említett műsorszámot állampolgári bejelentés alapján hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja jelenleg a Médiatanács. Az NMHH-hoz beérkezett bejelentések nyomán indult ügyekben született döntésekről azok megszületését követően, a megszokott fórumokon haladéktalanul tájékoztatást adunk.

A Magyar Hang a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) álláspontjáról is érdeklődött, ahogy arra is rákérdezett, lehetnek-e jogi következményei Bencsik kijelentéseinek, választ azonban nem kaptak a hatóságtól.

Bencsik múlt héten a Hír Tv stúdiójában svábbogaraknak nevezte az ellenzéki tüntetőket, és idén már azt is kifejtette, hogy ő az oroszoknak drukkol a szomszédunkban zajló háborúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik