Belföld

Gulyás Gergely bejelentette, ki lesz Fürjes Balázs utódja

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Sajnálattal, de megértéssel vettem tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától

– írta Facebook bejegyzésében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki egyúttal sikert kívánt helyettesének jövőbeli megbízatásaihoz, és köszönetet mondott az elmúlt 5 év közös munkájáért.

Gulyás kiemelte, Fürjes a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben „múlhatatlan érdemeket szerzett”.

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz

– jelentette be a miniszter, aki azt is közölte, hogy a április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni.

Fürjes Balázs hétfőn jelentette be, hogy távozik a kormányból, és sportdiplomáciai feladataira összpontosít. Mint írta: „több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak.” Ezért megpályázza a NOB-tagságot, valamint „rugalmas munkát” vállal a magánszektorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik