Belföld

Végleg törölték a Pesti Srácok YouTube-csatornáját

Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Miután korábban többször is figyelmeztette őket, csütörtök este végleg törölte a PestiSrácok.hu megszűnt tévécsatornájának (a Pesti TV) internetes utódját, a PS TV-t a Youtube – írja a Media1, de a törlésről maga a kormánypárti lap is beszámolt.

Korábban is voltak már gondjaik a videómegosztó platform alapelveivel. Február elején kaptak egy még korlátozással nem járó figyelmeztetést, majd mivel újabb szabálysértést követtek el, ezt egy hetes tiltással, felfüggesztéssel bűntette a Youtube, amely Jeszenszky Zsolt Hardcore Hobbista című műsorának két különböző adásában talált tiltott tartalmat.

Három évvel ezelőtt is törölte a videómegosztó a PestiSrácok.hu-hoz köthető akkori csatornát, mert illusztrációként felhasználtak egy filmrészletet egy pedofil pornófilmből.

Frissítünk!

A YouTube állásfoglalást adott ki a Pesti Srácok YouTube csatornájának megszüntetésével kapcsolatban:

 

A MÁSODIK CSATORNA MEGSZÜNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

 

“Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

 

A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGÁVAL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

 

“Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik