Belföld

Hétvégére Győrbe szállítják a kismamákat és az újszülötteket a mosonmagyaróvári kórházból, ahol csak munkaidőben lehet szülni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hétfő reggel 8-tól pénteken négyig lehet szülni a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – írta meg március elején lapunk.

„Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak – tájékoztatott akkor az intézmény honlapján a főigazgató.

Úgy tűnik azonban, hogy hétvégére a teljes osztály bezár, pénteken pedig átszállítják a győri kórházba a kismamákat – legalábbis ezt írja a helyi ugytudjuk.hu.

Péntek délután érkezik a mentő az osztályon fekvő kismamákért és újszülötteikért. 

Az oldal értesülései szerint ez Győrben is problémákat okoz, a művelet ugyanis lefoglalja a mentőszolgálat autóit és dolgozóit. A helyzettel kapcsolatban a lap kereste a Karolina Kórházat, de választ egyelőre nem kaptak.

Korábban azt írtuk, a közel 100 ezer lakost ellátó Karolina Kórházban nemcsak a szülészet, hanem egy sor ellátás is megszűnik hétvégén.

Lapunk megkeresésére Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, átmeneti intézkedésről van szó, a Karolina kórház hamarosan újra 24 órás kórházként működhet, mégpedig a régi rendnek megfelelően, valamennyi osztályával.

Kapcsolódó
Nagy István agrárminiszter elárulta, hogyan menthetik meg a Karolina kórházat
Jelenleg bumlizhat az egész Szigetköz Győrbe és Sopronba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik