Belföld

Ráczné Földi Judit zaklatásnak élte meg az újságírói kérdéseket a DK március 15-i rendezvényén

Vörös Szilárd
Vörös Szilárd

Olyan dolog történt velem tegnap, amit sosem gondoltam volna. Részt vettem a DK március 15-ei ünnepi rendezvényén az Egyetem téren. Felemelő volt a több ezer ember jelenléte, de hiába volt hideg, nekem hamar melegem lett

– fogalmaz Facebook-posztjában Ráczné Földi Judit, a DK parlamenti képviselője.

Az offshore-gyanúba keveredett politikust eskütétele során Gyurcsány Ferenc szokatlanul hosszú ideig ölelte, a pártelnök elmondása szerint előre megbeszélt koreográfia szerint, tüntetőleg. Az esetről Ráczné elmondta, hogy nem Gyurcsány áldozata, hanem az eskütétele alatt kivonuló Momentumé, amely elvette tőle „élete legszebb napját”.

Rácznét beszámolója szerint mégis a színpadig kísérte a HírTV munkatársa, aki arról faggatta, hogy abúzusként élte-e meg Gyurcsány ölelését. A DK képviselőjét azonban nem csak a kormánypárti sajtó dühítette fel.

Ami a rendezvény után történt, az azonban már igencsak meglepett. Ezúttal a Telex szegődött a nyomomba, és ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel, mint egy órával korábban a fideszes propagandasajtó munkatársa. Az autóig kísért, kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HirTv-s kollégája. El sem akartam hinni, hogy ez megtörténik

– írta Ráczné.

Hozzáteszi: pontosan tudja, hogy a sajtó dolga, hogy kérdezzen, továbbá, hogy a politikusoknak sokkal többet kell tűrni, de az, hogy a nemzeti ünnepen ugyanaz az egyetlen kérdés érdekli a HírTv-t és a Telexet, melyet ráadásul már meg is válaszolt, az „elgondolkodtató”.

Amit ma a HírTv és a Telex csinált velem utcai üldözésben, érezhetően azzal a céllal, hogy egy újabb kínos lejárató anyag készülhessen rólam, azt valóban zaklatásnak éltem meg!

– zárja sorait Ráczné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik