Belföld

Gyurcsány: Tüntetőleg, hosszan öleltük egymást, azt üzenve, hogy mindenki mehet a csudába

Vörös Szilárd / 24.hu
Vörös Szilárd / 24.hu

Hétfőn letette képviselői esküjét a Parlamentben az offshore-ügyekbe keveredett DK-s Ráczné Földi Judit, elsőként Gyurcsány Ferenc pártelnök gratulált neki. Az ölelés a volt miniszterelnök szerint baráti volt, Görög Ibolya protokollszakértő viszont úgy gondolja, a parlamentben abúzus történt.

Gyurcsány az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott, hogy Ráczné Földi Judittal a frakcióülésen előzetesen megbeszélték, hogy hosszan, tüntetőleg „megölelik” egymást.

A parlamentben két barát ölelkezett. (…) Az én kollegámat, a mi barátunkat, a mi társunkat indokolatlanul becstelenséggel megvádolták, mi megvédtük, és mi tüntetőleg hosszan öleltük egymást, azt üzenve mindenkinek, hogy mindenki mehet a csudába! Mi együtt vagyunk, a jövőre nézve is. Aki velünk ezt csinálja, az így fog járni!

– mondta a volt miniszterelnök, aki szerint Görög Ibolya protokollszakértőnek nincs igaza, mert „ez nem egy protokollesemény volt”.

A DK elnöke üzent a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd politikusainak is, akik az offshore-ügy miatt nem mentek be Ráczné eskütételére.

Megküzdöttük, megcsináltuk. És mindenkinek azt üzenem, különösen azoknak, akik nem jöttek be, hogy velünk ezt nem csinálhatjátok, mi másfajták vagyunk, és ti szégyelljétek magatokat. (…) Megmondtam, aki bennünket támadott az elmúlt hetekben – most telefonokról nem fogok magának beszámolni, mert akkor túlmennék egy határon –, el fogjátok veszíteni, politikusként azt tudom mondani: politikus nem megy bele olyan meccsbe, amit biztosan el fog veszíteni, ti ezt elveszítitek, mi ezt megnyerjük és ennek következményei lesznek

– fogalmazott kissé ködösen a műsorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik