Belföld

Tíz évet kértek a debreceni hajléktalant puszta kézzel halálra verő férfire

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly szeptemberben zsákvarrótűvel bántalmazta és halálra verte a hajléktalan társát Debrecenben.

A terhelt ittas és bódult állapotban egy belvárosi étterem előtt beszélgetett a későbbi áldozatával és egy harmadik férfival. Az elkövető megkérte a férfit, hogy menjen el a dohányboltba cigarettapapírért. Az eleget is tett a kérésnek, így a vádlott egyedül maradt az ismerősével.

A férfi provokálta a cimboráját, majd egy zsákvarrótűvel  megkarcolta a homlokát. Ezután rátérdelt, majd ököllel agyba-főbe verte. A járókelők felfigyeltek a vádlott cselekményére, s telefonon rendőri segítséget kértek. A járőrök intézkedtek a hajléktalan egészségügyi intézménybe történő szállításáról, de ott belehalt a sérüléseibe.

A támadó ittas és bódult állapotban, emberi mivoltából teljes mértékben kivetkőzve követte el a bűncselekményt,és az áldozata sérüléseinek jellegéből következően a halálos eredmény bekövetkezését kívánva valósította meg a cselekményét.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség 10 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik