Belföld

Letette képviselői esküjét az offshore-cégét letagadó DK-s politikus, Ráczné Földi Judit

Bodnár Boglárka / 24.hu
Bodnár Boglárka / 24.hu

A mai napon a parlamentben, az azonnali kérdések után letette képviselői esküjét a DK-s Ráczné Földi Judit, ezzel parlamenti mandátumhoz jutott. A politikus tragikus hirtelenséggel elhunyt párttársa, Kordás László helyét eszi át az Országgyűlésben.

Ráczné Földi Judit neve akkor vált országosan ismertté, amikor a 2021. őszi előválasztás során kiderült, hogy nagyon is sok köze van egy offshore hátterű céghez, ami többek mellett autómosót és sztriptízbárt is működtetett. Mindezt úgy, hogy az előválasztáson induló jelölteknek külön nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincsenek offshore-érdekeltségeik. Rácznét a körülmények ellenére nem léptette vissza a pártja az előválasztáson igaz, ott alulmaradt az MSZP-s Márton Rolanddal szemben, így az országgyűlési választásokon sem indulthatott el. Nem egészen egy évvel a választások után viszont mégis mandátumot szerzett.

Az ellenzéki pártok közül a Momentum volt az, amely több ízben jelezte, hogy nem támogatja, hogy Ráczné Földi Judit beüljön a Parlamentbe, de hiába minden igyekezetük, ahogy az Index írja, a Nemzeti Választási Bizottság ülésén végül 13 igen és 1 nem szavazattal elfogadták, hogy a politikus felvehesse mandátumát.

Gyurcsány: gyarapodunk

Hétfőn a Demokratikus koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebookon posztolt a pártot érintő legfrissebb információkról, itt osztotta meg követőivel azt is, hogy a korábban jobbikos, majd független országgyűlési képviselő, Varga Ferenc is átlépett a DK-ba.

„Varga Feri csatlakozott hozzánk, az árnyékkormányban Herfort Mariettának is kitűnő társa lesz. Földi Juci ma teszi le az esküt. Gyarapodunk” – írta a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik