Belföld

Jobbikos szexbotrány: közel húsz tanút hallgattak ki, de gyanúsított továbbra sincs

Bár már több mint egy év eltelt a szexbotrány miatt elhíresült ököritófülpösi jobbikos rendezvény óta, továbbra sem lehet tudni, mi történt pontosan azon a 2021 decemberi disznóvágáson, és ha felelősségre vonnak majd bárkit is, akkor azt pontosan miért teszik.

Ez volt az az esemény, amely után Szilágyi György, a Jobbik volt alelnöke azt állította, hogy az élettársát, V. Anitát megpróbálta megerőszakolni egy másik jobbikos politikus.

A botrány tavaly május elején robbant ki, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság május 11-én nyomozást indított személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt. Mivel azóta is nagy a csönd az ügyben, megkerestük a megyei kapitányságot és főügyészséget, hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás, és van-e már gyanúsított.

A rendőrség válaszában mindössze annyit írtak, hogy a büntetőeljárás folyamatban van, és a nyomozás érdekeire való tekintettel, nem adnak bővebb tájékoztatást. Szilágyi Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség csoportvezető ügyészétől viszont megtudtuk, hogy

továbbra is személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt folyik nyomozás. Az ügy felderítési szakban van, s eddig közel húsz embert hallgattak már ki tanúként. Gyanúsítotti kihallgatásra azonban még nem került sor

V. Anita, a botrány tavaly májusi kirobbanása után részletesen is beszélt a sajtónak a vele történtekről. Azt állította, hogy a párt egyik politikusa, Földi István szexista megjegyzésekkel bombázta az ominózus napon. „Folyamatosan fogdosott, egy ízben már az asztalra is fel kellett ülnöm, hogy ne kerülhessen mögém. Aztán táncolni kezdtünk, én Földivel, közvetlenül mellettünk pedig Gyüre Csaba táncolt Molnár Enikővel” – mondta a nő a Borsnak a történtek után. Gyüre a Jobbik szabolcs-szatmár megyei képviselője volt, Molnár pedig az egykori pártelnök, Jakab Péter kainetfőnöke volt.

V. Anita azt állította, hogy később megkérte Gyüre Csabát, hogy szóljon Földinek, állítsa le magát, majd nem sokkal később kihívták azzal az ürüggyel, hogy Földi beszélni szeretne vele. Állítása szerint egy regionális igazgató becsalogatta ekkor egy szobába, becsukta mögötte az ajtót, Kocsord volt jobbikos polgármestere pedig itt erőszakoskodott vele. A nő szerint az volt a szerencséje, hogy a korábbi kérésének köszöngetően Gyüre utána ment, és addig dörömbölt az ajtón, amíg Földi ajtót nem nyitott.

Az erőszakkal hírbe hozott jobbikos politikus már a botrány kirobbanása után tagadta, hogy erőszakoskodott volna Szilágyi György párjával. Közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy karaktergyilkosság áldozata és megteszi a szükséges jogi lépéseket becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt.

Én tiszta lelkiismerettel állok a rendőrségi nyomozás elé, amelynek már a megindulása rögtön tisztázta a dolgokat: megállapították ugyanis, hogy nem történt szexuális bűncselekmény. A Fidesz és annak csatolmányainak vádjai ezzel porba hulltak

– írta Földi, hozzátéve, elégtételt fog venni jogilag a lejáratásáért, és bűnhődni, fizetni fognak azok, akik hazudtak róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik