Belföld

Népszava: El kellett költöznie a kislánynak, akit egy újpesti gyermekotthonban molesztálhattak

El kellett költöznie az újpesti Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthonából annak a kislánynak, akivel kapcsolatban tavaly decemberben gyermekbántalmazás gyanúja merült fel – írja a Népszava. A lap informátora azt mondta, bár a szexuális abúzust még ma sem igazolja egyetlen vizsgálat sem, szerinte rendszerabúzus egészen biztosan történt.

A gyerek és testvérei – akik szintén másik intézménybe kerülnek – halmozottan hátrányos helyzetű családban élnek, az anyának nincs állandó lakhatása, és a szülői kompetenciákkal is probléma van.

A lap érdeklődött az intézmény igazgatójánál, miért kellett menniük a gyerekeknek, de választ nem kaptak.

Az édesanya még tavaly december 11-én otthonról vitte vissza gyerekeit az újpesti intézetbe, majd fürdetéskor jelezte a gyerekfelügyelőnek, hogy a gyerek bőrén kipirosodást lát. Az erről telefonon értesített intézményvezető nem tartotta szükségesnek az azonnali orvosi beavatkozást, ahogy az édesanya és az ügyeletes gyermekfelügyelő sem.

Januárban aztán politikai csatározás témája lett az azóta sem bizonyított abúzus. Eddig csak az intézményvezetőnek kellett mennie, most a gyerekeknek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik