Belföld

Jogerősen 16,5 évet kapott a táci fiatal, aki lemészárolta a tulajt, hogy az anyjáé legyen a ház

police.hu
police.hu

Jogerősen 16 és fél év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt a huszonéves fiatalt, aki 2021 októberében gyakorlatilag lemészárolta a jótevőjét Tácon, hogy az anyjáé legyen az áldozat háza. A táblabíróság tájékoztatása szerint a férfi a büntetés kétharmada után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A fiatal anyja 2010-től rendszeresen takarított a 65 éves férfinél, majd három évvel később hozzá is költözött. 2014 márciusában tartási szerződést kötött az asszony a tulajjal, és ez alapján lakott az asszony és a fia a házban. A fiatalember és a 65 éves férfi között gyakoriak voltak a tartásból eredő viták. A fiatal férfi azonban tudta, hogy a tulaj halála esetén az anyjáé lesz a ház.

A fiú 2021 október 17-én reggeltől italozott a helyi büfében, és elhatározta, hogy leszúrja a jótevőjét, mert így legalább az anyjáé lesz a ház. A tulaj hívására hazament, egy késsel fejbe, mellkason és hasba szúrta, majd értesítette a mentőket. Az összesen tizenháromszor megszúrt férfi olyan súlyos agysérülést, tüdősérülést szenvedett, hogy külső és belső vérzés miatt néhány percen meghalt.

police.hu

A fiatal  részben beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, a cselekményét pedig a vita közben kialakult hirtelen felindulásával magyarázta.

A Székesfehérvári Törvényszék 16 és fél év fegyházra ítélte a férfit  különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt azzal, hogy a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az ügyész a minősítés megváltoztatásáért,valamint súlyosítás érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője azért, hogy halált okozó testi sértésben, illetve erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettének minősítsék csak a brutális gyilkosságot, és enyhítsenek a büntetésen.

Az ítélőtábla nem tartotta alaposnak sem az ügyész, sem pedig a vádlott és védője fellebbezését, és helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik