Belföld

Kirúgták az óbudai iskola pedagógiai asszisztensét, aki világgá kürtölte, hogy egy 15 éves fiúval van viszonya

Felmondták az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztensének a szerződését, miután a közösségi oldalakra feltett videókban azt ecsetelte, 39 évesen megteheti, hogy egy 15 éves fiú a szeretője, kijelentve, ő nem pedofil, mert a diák már elmúlt 14 éves és saját beleegyezésével létesítettek kapcsolatot, írja a Blikk.

A lap megkereste az érintett B. Zsoltot, aki közölte, valóban van egy 15 éves ismerőse, de az újságnak már azt állította, csak viccelt azzal, hogy szexuális kapcsolatban állnak.

Ez olyan, mintha azzal tréfálkoznék, hogy egy kutyával szexelek. A videóimat egy ideje már 18-as karikával látom el, így a diákok nem férhetnek hozzá. Nem titok, vetkőzős videóim is vannak a csatornákon, de ezeknek semmi köze a munkához, nem mosom össze a magánéletemmel, a hivatásommal

– fogalmazott.

A Blikknek nyilatkozó büntetőjogász arról beszélt, a törvény nem tesz különbséget azonos neműek vagy különböző neműek közötti szexuális kapcsolatok között. Ám a 18. életévét be nem töltött személy jogilag még fiatalkorú, így a Büntető törvénykönyv több olyan minősített esetre tér ki, amikor egy ilyen kapcsolatokban a felnőtt korú személy a fiatalkorú sérelmére bűncselekményt követ el. Tipikus példa erre, a hatalmi vagy egyéb befolyási viszony, vagyis ha edző, nevelőszülő, tanár-diák vagy munkáltató-beosztott viszony áll a háttérben.

Tamás Ilona Zsuzsanna, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője a lap megkeresésére először is leszögezte, hiába állítja be magát tanárnak B. Zsolt, a Krúdyban pedagógiai asszisztensként dolgozott 2022 májusa óta. Tanításhoz nem volt joga, még a helyettesítéshez sem, a tanórákon kívüli tevékenységet végzett, klubokat vezetett, filmet forgatott a gyerekekkel.

Mint mondta,

a tankerület tiszteletben tartja a másságot, ám a videók, annak tartalmai, a 15 éves, diákkorú fiúról szóló kapcsolat bemutatása miatt az egyetemet végzett férfi nem maradhat gyerekek közelében.

A Blikk információi szerint a bizonyítékok alapján felmondták a munkavállaló szerződését.

Az RTL Híradóhoz eljutott képernyőfotók szerint egyébként a pedagógiai asszisztens az iskola fotósa is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik