Belföld

„Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. Mint én” – győzködte az újpesti iskolaőr a hetedikes lányt

Iskolaőr zaklatott egy hetedikes lányt egy újpesti iskolában – értesült a Telex.

A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: az iskola bejelentést tett, a rendőrség „az adatgyűjtés során meg is állapította a zaklatás gyanúját”.

A cikk szerint a férfi alig három hete dolgozott az iskolában, amikor a bejelentés érkezett a férfi és a lány üzenetváltásairól, többek között az alábbiról:

„Azért félsz, mert szűz vagy?”

„Igen.”

„Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”

A rendőrség Telexnek küldött válaszában közölte,

az érintett iskolaőr munkaviszonyát a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali hatállyal megszüntette. A gyanúban szereplő bűncselekmény elkövetője a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 31. § alapján csak magánindítványra büntethető, melynek előterjesztésére a sértett, illetve törvényes képviselője jogosult. Mivel a jogosult nem terjesztett elő magánindítványt, büntetőeljárás nem indult.

Ez azt jelenti, hogy további következménye, túl azon, hogy a férfi munkaviszonya megszűnt, nincs, mivel annak előfeltétele, hogy a sértett – ebben az esetben a gondviselő – magánvádat terjesszen elő. Ha ezt nem teszi akkor ez a bűncselekmény nem büntethető.

A cikkben emlékeztetnek, az iskolaőrök rendszerét 2020 nyarán szavazta meg a parlament a kormánypártok kezdeményezésére. Az év szeptemberében már működésbe is lépett a rendszer, amelynek célja az iskolai erőszak visszaszorítása volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik