Belföld

11 és fél évet kapott az újpalotai gyilkossággal vádolt férfi

Tizenegy és fél évre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte emberölésért a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki úgy megvert egy másik férfit az egyik újpalotai pizzéria előtt, hogy kómába esett és pár hét múlva meghalt.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét és az időmúlást. Súlyosító körülmény volt azonban az ittas állapota, az elkövetés módja és az, hogy éjjel követte el a bűncselekményt.

A vádirat szerint 2019 október 11-én mindkét férfi a pizzériában tartózkodott, ahol mindketten törzsvendégek voltak. A késő esti órákban az ittas vádlott belekötött a másik vendégbe, folyamatosan provokálta a férfit, aki próbált a konfliktus elől kitérni.

Az ötvenes férfi azonban rátámadt és ököllel ütlegelni kezdte a fejét, s a testét. Az étterem egyik alkalmazottja és az egyik vendég a sértett segítségére sietett, lefogták a támadót, és visszatartották, ezzel lehetőséget adva a sértettnek, hogy a hátsó ajtón át elmeneküljön.

Amikor azonban elengedték a dühöngő férfit, az a másik férfi után ment, majd a pizzéria előtt újra rátámadt, és testszerte ütlegelte, rugdosta őt. A bántalmazásnak ismét a pizzéria egyik alkalmazottja és az egyik vendég vetett véget, akik a vádlottat lefogták és visszatartották.

A támadó a földön fekvő, eszméletlen, magatehetetlen áldozatát hátrahagyva, megpróbálta elhagyni a helyszínt, a pizzériából azonban addigra már többen az áldozat segítségére siettek, és megakadályozták, hogy a támadó elmeneküljön. A bántalmazás miatt az áldozat kómába esett, majd hetekkel később a kórházban meghalt. A férfi a nyomozati szakban és az előkészítő ülésen is tagadta a bűnösségét. A bíróság a  másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásba helyezte a férfit. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik