Belföld

Hátba szúrta, majd hagyta kihűlni és meghalni a nagynénjét

Hátba szúrta, majd hagyta kihűlni a nagynénjét egy 55 éves borsodi férfi. Az Encsi Járási Ügyészség halált okozó segítségnyújtás elmulasztása és könnyű testi sértés miatt állítja bíróság elé.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly februárban ittasan szóváltásba került a vele egy háztartásban élő 71 éves nagynénjével. Ezt követően bántalmazta, majd egy hegyes tárggyal – feltehetően késsel – igen kis erővel hátba szúrta.

A cselekményt követően az idős asszony bevérzéssel járó nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint szúrt sérülést szenvedett. Ezt követően hosszabb ideig feküdt a földön, ezt a helyzetet a rokon észlelte, azonban nem nyújtott segítséget neki. Ennek hatására az asszony a hideg miatti kihűlés miatt meghalt. Sérülései és a halál bekövetkezése között okozati összefüggés nem állapítható meg, viszont életét a férfi segítségnyújtása megmenthette volna.

Az áldozat fia, mint hozzátartozó könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönt kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik