Belföld

A Pegasus-ügyről is tárgyalt Völner és Schadl

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu
Lehallgatták őket is, amikor a lehallgatási botrány és Varga Judit volt a téma.

Az rtl.hu ezúttal arról ír, hogy Völner Pál akkor is szinte azonnal felhívta Schadl Györgyöt, amikor Varga Judit igazságügyi miniszter a Telexnek elmondta, ő felel államtitkárként a titkos megfigyelési engedélyek aláírásáért.

Miniszter asszony kedveskedett nekem. Pegasus-ügyben.

Az rtl.hu által megismert hangfelvételek alapján a volt államtitkárnak rosszul esett Varga Judit lépése. A beszélgetés elején egyébként be is mutatkozott, mert egy másik számról hívta a végrehajtók főnökét.

Néha lehet így hívlak, mert pihentetem a másik telefonomat.

A hangfelvételek alapján Völner Pál és Schadl György sokáig nem sejtette, hogy őket is lehallgatják. 2021 novemberében viszont már rendszeresen figyelmeztették egymást arra, hogy óvatosan beszéljenek. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy másik felvétel alapján egyszer be is akart jutni a miniszterhez, de Völner azt válaszolta, abban az ügyben elég lesz ő is. Az rtl.hu szerint a kiszivárgott hangfelvételek alapján 2021. november 3-án beszéltek utoljára telefonon, a fővégrehajtó akkor arról érdeklődött, baj van-e, de Völner megnyugtatta, jelezte, mindent megbeszélnek az egyeztetett találkozón. Két nap múlva a Liszt Ferenc reptéren fogták el a rendőrök az éppen Dubajba készülő Schadl Györgyöt.

Kapcsolódó
Tíz év börtönt kértek Schadl Györgyre, Völner Pál nyolc évet kaphat, ha mindent beismer
A végrehajtói kar elnökére 200, a volt igazságügyi államtitkárra 25 millió forint pénzbüntetést is kér az ügyészség, valamint vagyonelkobzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik