Belföld

Schadl Völnernek: Valamikor esetleg tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Újabb hangfelvételeket közölt a Blikk azokból a lehallgatott telefonbeszélgetésekből, amiket a végrehajtói kar vezetője, Schadl György folytatott a többi között Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettessel. A most nyilvánosságra hozott felvételeken már azt hallani, hogy Schadl egyik barátja, R., aki egyébként szintén vádlott lett a büntetőeljárásban, figyelmeztette a végrehajtói kar első emberét, hogy úgymond áskálódnak ellene. Kicsit később R. elárulta, hogy egy bizonyos „barátról”, Zs.-ről van szó.

El fogom mondani, hol van most, hol kapta a vizsgálatot, hogy mitől fél, mi alól akar kibújni, az eredeti papírok, a feljelentés, amit el akar küldeni a miniszter asszonynak. Hogy ki az embere, hogy a parlamenti csávónak mennyit ad, hogy vigye oda Orbánhoz, hogy kitálaljon… És ígértem a két gyereknek három-három kilót, azért mondtam tegnap a hatot. Én azt gondolom, ez nem egy sátáni összeg

– mondta R. Schadlnek. A további beszélgetésekből kiderül, hogy az emlegetett „barát” valóban bejelentkezett Schadl Györgyhöz, aki óvatoskodni kezdett.

Mondtam neki, hogy a hét nem olyan jó. De hogy nagyon fontos lenne. Mondtam, hogy hát értem, de nekem nem olyan jó ez a hét… Azt gondolom, hogy az nem fog megtörténni… Ez a nagy trükk, hogy ott próbál valami hülyeséget kiszedni belőlem, valami olyasmit kimondatni, kifacsartatni, amivel tud b.szakodni… Gyakorlatilag lesz.pott az ember

– így Schadl.

A történtek nem hagyták Schadl Györgyöt nyugodni, és bár R. szerint nem volt mitől tartania, a végrehajtói kar elnöke sietett bebiztosítani magát Völner Pál révén Varga Judit igazságügyi miniszternél, derül ki a Blikk cikkéből.

Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?

– kérdezte Völnert Schadl.

A beszélgetés aztán így folytatódott:

Völner: „Jó megpróbálok akkor bejelentkezni nála… És te akarsz beszélni vele?”

Schadl: „De úgy, hogy te is ott legyél azért.”

Völner: „Mit jelöljünk meg neki?”

Schadl: „A tényleges téma a következő. Itt elindultak ugye ezek a felfüggesztések, fegyelmi eljárások, és nagyon barátságtalan reakciók vannak. Majd neked személyesen elmondom, de már ilyen fenyegetésekig mennek, meg közölték, hogy mindenkit lejáratnak, meg…”

Völner: „Én nagyon szívesen kezelem. Ha van ilyen, a minisztérium nem hagyja szó nélkül.”

Schadl: „Pont O. úr cirkuszol ezen… Mindenki csal, mindenki szemét, rohadék.”

Völner: „Ez az én szintem, nem kell felemelnünk.”

Amikor Schadl megjegyezte, hogy sajtóbotrányt is akarnak csinálni, Völner Pál megnyugtatta, hogy a sajtó részét viszi, és ha kell, reagálnak akármelyik fórumon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik