Belföld

Kétszer is segítő kezet nyújtott padlóra küldött ismerősének az újpesti emberkedő, de mindig leütötte – videó

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki két és fél évvel ezelőtt ittasan szóváltásba keveredett az ismerősével egy újpesti üzlet előtt, majd agyba-főbe verte.

A terhelt kora estétől másnap hajnalig együtt italozott pár ismerősével, köztük a későbbi áldozatával is. A hajnali órákban egy újpesti éjjel-nappali bolt előtt tartózkodtak, amikor két férfi összeszólalkozott.

Ennek során a terhelt  rátámadt a másik férfira, megrúgta őt, aki ezt viszonozta, majd újabb, kölcsönös rúgások követték egymást, amelynek során a sértett elvesztette az egyensúlyát, és beesett a parkoló autók közé. A vádlott ekkor odalépett a földön fekvő férfihoz, és többször is fejbe rúgta.

Egyik ismerősük ezután közéjük állt, amikor azonban ellépett onnan, a férfi ököllel nekiesett a földön fekvő ismerősének, majd többször megtaposta, és belé rúgott.

A sértett ezután kétszer is megpróbált felállni a földről, amihez a támadója kezét nyújtotta és felsegítette őt, a következő mozdulattal azonban újabb ütést mért rá, aminek hatására a férfi mindkét alkalommal ismét földre került. Végül az egyik ismerősének a segítségével sikerült felállnia, és elhagynia a helyszínt.

A bántalmazás következtében a megvert férfi testszerte, de különösen a fején, zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés kitartó módja és intenzitása alkalmas volt arra, hogy életveszélyesen megsérüljön, ennek elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolt férfire.

 

Olvasói sztorik