Belföld

37 dolgozóját bocsátja el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Csoportos létszámleépítésre készül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), írja a Telex arra a körlevélre hivatkozva, amit Dr. Deli Gergely, az egyetem rektora küldött ki hétfőn. A levél szerint a csoportos leépítésre vonatkozó szándékukat már a fővárosi kormányhivatalnak is bejelentették.

A lépést „a közelmúltban bekövetkezett nemzetközi események okozta gazdasági helyzetben megnövekedett költségek által előidézett nehézségekkel” indokolta a rektor, a döntést pedig hosszú előkészítő munka után hozták meg, hogy minél kevesebb embert kelljen elküldeniük.

A lap megkeresésére a Nemzeti Közszolálgati Egyetem megerősítette, hogy az egyetem 2023. január 9-én, hivatalosan bejelentette a Budapest Főváros Kormányhivatala számára a csoportos létszámcsökkentési szándékát,

amely összesen 37 munkatársat érint, oktatókat és funkcionális területen dolgozókat egyaránt. Az érintett kollégák várhatóan 2023. január 12-éig kézhez kapják az őket érintő döntésről született tájékoztatókat.

A tájékoztatás szerint a távozó kollégák a jogszabályban garantált juttatásaikat megkapják. Az egyetemen az oktatási és kutatási tevékenység zavartalanul folyik tovább, közölte az NKE.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik