A következő élő közvetítés része Több mint 130 iskolában ülősztrájkkal, máshol otthon maradt diákokkal zajlott az országos sztrájk

100 százalékos szülői sztrájk a tanárokért

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium Kincskereső Tagiskolája csütörtökön rendkívüli tanítási szünetet rendelt el. A Kincskereső teljes szülői közössége szolidaritását fejezte ki a iskola pedagógusaival, dolgozóival. Egész nap üresek a tantermek, az iskola egyetlen diákja sem ment iskolába.

Közben a Közép-Budai Tankerület ajtajára egy szülő kitett egy levelet, Pilinszky János Halak a hálóban című versével. Jelezte, a szülők nem adják fel, őket nem lehet kirúgni, mert a felelősségük egy életre szól.

Támogatjuk a tanárokat, a gyerekeinkért! Megvédjük a tanárokat a megaláztatásoktól, a megfélemlítéstől, hisz emberek vagyunk!

A tankerületben 27 iskola pedagógusai sztrájkolnak együtt, egymással egyeztetve, de a szülők hangulatára jellemző, hogy egyikük Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium előtt megjelent táblán meg is üzente, azért kell tanár, hogy gyermeke ne legyen olyan buta, mint egy államtitkár. A 444-nek elküldött fotón látszik, a szerző egyértelműen Hajzer Károly helyettes államtitkár szavaira reagált.

Kapcsolódó
Helyettes államtitkár: Sok pedagógusnak furcsa, hogy amikor órát kell tartani, az munkaidőnek számít
Hajzer Károly szerint a tanárokat zavarja, hogy a tanítás ideje alatt nem tudnak különórát adni.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik