Belföld

Egy hónapos gördülő munkabeszüntetést indítanak az Eötvös József Gimnázium tanárai

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

November 21-től december 20-ig gördülő munkabeszüntetésbe kezd a budapesti Eötvös József Gimnázium 36 tanára, közölte az intézmény egyik pedagógusa Facebookon. Mint írta: ezzel a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola kezdeményezésére indult egész hetes munkabeszüntetét szeretnék folytatni, az Eötvös tanárai egyébként már november 11-én bejelentették, hogy csatlakoznak az akcióhoz.

Évek óta próbáljuk felhívni a figyelmet az oktatási rendszerünkben tapasztalható hiányosságokra, elégtelen működésmódokra és az ebből fakadó veszélyekre. Az elmúlt 9 hónapban a figyelemfelhívás egyre többféle eszközével – sztrájkkal, polgári engedetlenséggel, tüntetéssel, élőlánccal, flashmobbal, ülősztrájkkal és így tovább – éltünk, és próbáltunk valódi párbeszédet generálni az oktatásirányítás és a pedagógiai munkát érdemben végző szereplők között

– írta a posztban a munkabeszüntetésben résztvevő tanár. „Eredménytelenül, hiszen ez a rendszer továbbra is kezelhetetlenül óriási és feleslegesen bürokratikus, a modern munkaerőpiac valódi igényeit elvétve veszi figyelembe, múlt századi tartalmi és módszertani elemek által meghatározott normák és szabályok mentén szerveződő, korszerűtlen tákolmány. Nem tehetünk mást: ellenállunk”, tette hozzá.

A múlt hét pénteki sztrájkról, élőláncról és tüntetésről szóló tudósításunkat itt olvashatják vissza:

Kapcsolódó
A Lánchídhoz vonult ezer ember, hogy az oktatásért tüntessenek
Pénteken ismét országos munkabeszüntetést tartottak az óvodákban és iskolákban, az Egységes Diákfront pedig országos élőláncot hirdetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik