Belföld

Hétfőtől Felcsútra sem érkezik üzemanyag

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Mol jövő héttől átmenetileg nem szállít üzemanyagot azoknak a magánkutaknak, amelyekkel a benzinárstop bevezetése után szerződött. A döntés értelmében a Független Benzinkutak Szövetsége szerint több száz településen is üzemanyaghiány alakulhat ki. Az FBSZ tegnap felmérte, mely településeket érintheti az üzemanyaghiány, és ígéretük szerint ezt a listát naponta frissíteni fogják.

A legújabb, lapunkhoz eljuttatott listán Felcsút neve is szerepel a korlátozott ellátással rendelkező települések között.

Az FBSZ korábban levelet írt a Mol vezérigazgatójának, Hernádi Zsoltnak, és Orbán Viktor miniszterelnöknek, melyben azt kérték, hogy azonnal bírálják felül ezt az intézkedést, „hiszen Önök felelősek az ellátásért, az Önök felelőssége a karbantartás időben történő elvégzése is, a stratégiai készletek visszatöltése is, és ebből következően az Önök felelőssége az is, amibe a vidéki lakosságot és vállalkozásokat kényszerítik, ha nem teljesítik, amit vállalta”.

Kapcsolódó
Agrárminiszter: Kapacitáskieséssel kell számolni az üzemanyagellátásban
Miközben van olyan benzinkút, ahol már csak egy litert lehet tankolni, Nagy István szerint az indokolatlan hangulatkeltés szükségtelen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik