Belföld

Hét évet kértek a dunaharaszti férfire, aki ájultra verte az apját, s ollóval szúrta arcba a lakótársát

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a Dunaharasztiban lakó férfival szemben, aki agyba-főbe verte az apját és lakótársát is súlyosan bántalmazta tavaly.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év börtönt és hét év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a terhelt csak részben ismerte el a bűnösségét. Az apja bántalmazására nem emlékezett, mert elmondása szerint drog és alkohol hatása alatt volt, a lakótársa bántalmazásával kapcsolatban pedig azt állította, hogy kölcsönönös dulakodás volt, s nem emlékszik olyanra, hogy szándékosan bántotta volna.

Az elkövető az apja ingatlanjában lakott együtt a későbbi áldozatával. Gyakran veszekedtek, melynek során bántalmazásra is sor került, ezért a lakótársa úgy döntött, hogy elköltözik. Az ominózus áprilisi nap épp a holmijaiért ment vissza, amikor összetalálkozott az elkövetővel. Ismét összevesztek, majd a férfi ágyra lökte a lakótársát, és arcon szúrta egy kisollóval. Ezt követően még többször is próbálta megszúrni az áldozatát, de az kivédte a támadást. Ezután az férfi felhagyott a bántalmazással és a vérző arcú lakótársa pedig az utcára menekült és a járókelőktől kért segítséget.

A férfi korábban segédmunkásként dolgozott, de 2020 második felétől kezdődően már nem vállalt semmilyen munkát. Emellett azonban rendszeres alkohol- és kábítószer-fogyasztó lett. Jövedelem hiányában több esetben édesapjától kért pénzt, hogy alkoholt és drogot tudjon vásárolni magának.

Mivel az apja többször is szóvá tette az életmódját, ezért egyre gyakrabban veszekedtek. Egy ilyen vita során a férfi egy késsel valamint egy üvegpalackkal támadt az ágyon fekvő apjára. A késsel a sértett felsőteste felé szúrt, illetve az üvegpalackkal arcba vágta. A szúrás a családfő védekezésként felemelt kezét érte el végül. Ezután a férfi felvett egy fahasábot a földről leütötte az apját, aki elvesztette az eszméletét.

Ezt látva a támadó felhagyott a bántalmazással és lefeküdt aludni. Másnap a családfő másik fia érkezett látogatóba és látva az apjuk sérüléseit mentőt hívott. Pár hónappal később az elkövető ököllel esett ittasan az apjának, amikor az hazajött.

A családfő kimenekült az udvarra, de amikor kiért, összeesett, ekkor a fiú többször is rátaposott a mellkasára és legalább háromszor fejbe is rúgta. Ezután az apa megpróbált felállni, de miközben már négykézlábra állt, az elkövető ismét fejbe rúgta, majd még többször megrúgta és a nyakára is rálépett. A sértettnek sikerült elkapnia végül a lábát és így a földre rántva birkózni kezdtek. Időközben a szomszédok észlelték a történteket és értesítették a rendőröket. Az apa, ahogy korábban, úgy most is közvetetten életveszélyes állapotba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik