Belföld

Gyalogosokra támadt egy fiatal Kőbányán, egyikük súlyosan megsérült

Getty Images
Getty Images

Elfogták a rendőrök azt a fiatalt, aki másfél héttel ezelőtt két gyalogosra is rátámadt Kőbányán. A BRFK tájékoztatása szerint Kisbacon utcába riasztották a rendőröket, ahol az áldozat elmondta, hogy egy ismeretlen fellökte hátulról, majd  többször megrúgta, s letépte róla az övtáskáját, és elfutott. A megtámadott férfi súlyosan megsérült.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt néhány perccel később a helyszín közelében fogták el. A fiatalnál megtalálták a megvert férfi táskáját, a benne lévő telefonnal együtt.

A járőrök a 18 éves B. Zoltánt a kőbányai kapitányságra állították elő. A rendelkezésre álló adatok szerint öt perccel az eset előtt a Pongrácz úton is rátámadt egy gyalogosra, de tőle nem sikerült értéket szereznie.

A nyomozók megállapították, hogy B. Zoltán összefüggésbe hozható két októberben elkövetett hasonló bűncselekménnyel is, így a fiatalt végül rablás bűntett, rablás kísérlet, garázdaság, súlyos testi sértés kísérlet és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik