Belföld

Letartóztatásban marad H. Zoltán, és a másik drogkereskedelemmel gyanúsított férfi is fogdába került

Továbbra is letartóztatásban marad az a H. Zoltán, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék ugyanis fenntartotta a divattervezővel szembeni kényszerintézkedést, s egyúttal elrendelte a másik gyanúsítottnak, F. Józsefnek a letartóztatását is.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék egyetértett az ügyészség álláspontjával, és az ügyészi fellebbezés alapján, az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte tegnap.

Az elsőfokú bíróság által már letartóztatott férfi vonatkozásában helybenhagyta a döntést a másodfokú bíróság, azaz a letartóztatás elrendelése most már mindkét gyanúsított vonatkozásában végleges.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BRFK nyomozói két férfit fogtak el a IV. és a XIII. kerületben október 21-én, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

Úgy tudjuk, hogy a divattervező a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta az elfogását követő kihallgatása során  A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik