Belföld

Letartóztatását kérte a főügyészség a Hős utcai nő meggyilkolásával és felgyújtásával gyanúsított párnak

Letartóztatást indítványozott a Fővárosi Főügyészség azzal a többszörösen minősített emberöléssel gyanúsított S. Ferenccel szemben, aki kőbányai Hős utcában történt emberöléssel gyanúsítanak. A főügyészség letartóztatását kérte a férfi bűnpártolással és kifosztással gyanúsított párjának, M. Renátának is.

A 67 éves asszony holttestét a szomszédok találták meg, miután betörték a kigyulladt lakás ajtaját. A rendőrök fojtogatás nyomait, és több szúrást is találtak a felismerhetetlenségig összeégett áldozaton.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi bement az asszony lakásába október 18-áról 19-ére virradó éjjel azért, hogy megszerezze az értékeit. Megölte a nőt, majd pénzt vitt el a lakásból. A férfi beszámolt élettársának a tettéről és megosztozott vele az összegen.

A gyanúsítottak néhány órával később, hajnalban, együtt visszamentek a lakásba, hogy tovább kutassanak, majd pedig azért, hogy eltüntessék a bűncselekmény nyomait, és felgyújtották a lakást.

A nő a lakásból még hozott el készpénzt, és segített a tűzgyújtásban is. A gyanúsítás szerinti cselekmények a többszörös visszaesőnek minősülő férfi esetén nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, míg élettársa vonatkozásában emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette és kifosztás bűntette megállapítására alkalmasak. A főügyészség bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a pár letartóztatását.

A férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. Azt mondta, hogy ismerte az áldozatát, aki korábban többször is kisegítette anyagilag. Mivel úgy tudta, hogy az asszonynak sok pénze van, ezért a késével többször is megszúrta a nőt. A párja részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A letartóztatásuk elrendeléséről várhatóan holnap döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik