Belföld

Elfogták a Hős utcai asszony megölésével gyanúsított párt, brutális részleteket közölt a rendőrség

Elfogták budapesti rendőrök a Hős utcai emberölés gyanúsítottjait. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított S. Ferenc beismerte a bűnösségét, míg a bűnpártolással és kifosztással gyanúsított párja, M. Renáta részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Egy kőbányai lakástűzről tettek bejelentést tegnap reggel a Hős utcából. A BRFK tájékoztatása szerint az ajtót a szomszédok törték be, a lakásban pedig megtalálták az ott lakó 67 éves asszony holttestét. A gyanús körülményekre tekintettel a BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A szemle során a felismerhetetlenségig összeégett elhunyton fojtogatás nyomait, mellkasán több szúrásnyomot találtak; a lakás felgyújtásával feltehetően a bűncselekmény nyomait próbálták eltüntetni. Míg a bűnügyi technikusok a helyszíni nyomokat rögzítették, az életvédelmi nyomozók minden részletre kiterjedő adatgyűjtést folytattak és kihallgatták a lehetséges tanúkat. Az információdarabkák összeillesztése során felmerült egy férfi személye, őt azonban nem találták otthon.

Hajtóvadászatot indítottak utána, melynek eredményeként este nyolc körül a Keleti pályaudvar közelében, egy rokona lakásán ütöttek rajta és élettársán.  A rendőrök pillanatok alatt megbilincselték a férfit és a nőt, akiknek esélyük sem volt az ellenállásra.

A Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központba állították elő őket, ahol az életvédelmi nyomozók a 48 éves S. Ferencet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki még az éjszaka. Az elé tárt bizonyítékok hatására a gyanúsított belátta, hogy nincs értelme tagadni.

Beismerő vallomásában elmondta, hogy ismerte áldozatát, aki korábban többször kisegítette anyagilag. Mivel úgy tudta, hogy az asszonynak sok pénze van, október 18-án este szó nélkül benyitott hozzá, majd késével többször megszúrta a nőt. Átkutatta mozdulatlan áldozata lakását, és az ott talált pénzzel és mobiltelefonnal távozott, a kést és a lakáskulcsot pedig elrejtette.

Másnap reggel élettársával tért vissza a bűncselekmény helyszínére, hogy eltüntessék a nyomokat. Magukhoz vették a kulcsot, a lakást ismét átkutatva találtak még pénzt, majd több helyen meggyújtották a berendezést. Rokonaiknál próbáltak elrejtőzni, amíg a rendőrök el nem fogták őket.

A 36 éves M. Renátát bűnpártolás és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán. A nő részben beismerő vallomást tett. A nyomozók megtalálták és lefoglalták az elkövetéshez használt kést, az eltulajdonított, összetört mobiltelefont és a pénz egy részét. A párt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik