Belföld

Milliókról mondtak le a kirúgott kölcseys tanárok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A fejenként egymillió forintos felajánlással egykori iskolájuk alapítványát és a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapját támogatják.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium rendkívüli felmondással elbocsátott tanárai közös közleményben tudatták, hogy az elmúlt napokban a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását tapasztalták meg. Ez az iskolából való eltávolításuk után rendkívüli módon meghatotta, reménnyel töltötte el őket. Köszönik mindenkinek, aki melléjük állt, támogatta őket.

A Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom fejenként egymillió forintot ajánlott fel Molnár Barbarának, Ocskó Emesének, Palya Tamásnak, Sallai Katalinnak és Törley Katalinnak. A megtisztelő felajánlást köszönik, de nem kívánják elfogadni, kérik, az összeget megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el.

Fontosnak tartják, hogy a tiltakozási mozgalom addig folytatódhasson, amíg nincs érdemi válasz a követeléseikre. Szeretnék, ha a  gimnázium az alapítványon keresztül tovább folytathatná eddig elkezdett projektjeit, és ehhez némi segítséget kapna. Meggyőződésük, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért ők is igyekeznek tenni.

Korábban Márki-Zay Péter egymillió forintot adott át Dezsőfi Györgynek, a miskolci Herman Ottó Gimnázium szintén felmentett igazgatóhelyettesének, aki azonban a pénzt szintén iskolájának ajánlotta fel.

Kapcsolódó
A Kölcsey igazgatója a kirúgásokról: Kegyetlen, embertelen dolog volt
Fazekas Csaba szerint mérlegelni kellett volna a döntést az emberiesség nézőpontjából is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik