Belföld

Hat gyermekét veszélyeztette egy nő, ötéves kisfia gyógyszereket vett be és életveszélyes állapotba került

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy harmincéves nő ellen, aki többször is magára hagyta gyermekeit családi házukban. Ötéves kisfia beszedte a konyhaszekrényen tárolt gyógyszert, amitől életveszélyes állapotba került.

A vádirat lényege szerint a nő az élettársával hat, egy és nyolc év közötti gyermeket nevelt az egyik beregi településen lévő családi házukban. Az anya nem dolgozott, háztartásbeliként a gyermekek ellátása volt a feladata. Szülői kötelezettségét azonban megszegte, amikor 2020-ban és 2021-ben több alkalommal  – esetenként több órára – magára hagyta a házban a kiskorú gyermekeit, és elment bevásárolni a közeli városba.

Tavaly július 7-én ismét a közeli városba utazott busszal bevásárolni. Élettársa nem volt otthon, mert már korán munkába ment. A felügyelet nélkül maradt ötéves kisfiú a szekrényről levett egy levélnyi epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget evett meg, hogy életveszélyes állapotba került.

A kicsit mentőhelikopter szállította kórházba, ahol tíz-tizenöt nap alatt gyógyult meg. Az eset után a gyámhatóság intézkedett a hat kiskorú gyermek nevelésbe vételéről, így ők már nem a szüleik háztartásában élnek Az ügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével és hatrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az édesanyát.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg az asszony szülői felügyeleti jogát, ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amellyel 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását és gyógykezelését végezné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik