Belföld

Öt évet kapott a szigetszentmiklósi trafikot késsel kirabló nő – videóval

Öt év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a törvényszék azt a nőt, aki pár héttel ezelőtt késsel rabolt ki egy dohányboltot Szigetszentmiklóson – tudta meg a 24.hu.

A vádirat szerint a nő szorult anyagi helyzetbe került, ezért elhatározta, hogy erőszakos úton fog pénzt szerezni, hogy megoldja a problémáit.

A Pest Megyei Főügyészség az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy a nő az ominózus napon egy konyhakést rejtett a pulóvere ujjába, majd bement az egyik szigetszentmiklósi dohányboltba. Ott közölte az eladóval, hogy adja át neki a kassza tartalmát de az  először nem vette komolyan a követelést.

Ezt látva az elkövető elővette a kést és megismételte a felszólítást, hozzátéve, hogy nem fél a kést használni. Az eladó ekkor megnyomta a riasztó gombját és kivette a kasszából a kulcsot. Az elkövető a pult mögé kerülve, a késsel fenyegetve elérte, hogy az eladó ijedtében elejtse a kulcsot.

Ezután azt felvéve kinyitotta a pénztárgépet, kivett belőle több mint 450 ezer forintot és elmenekült a helyszínről. Miközben kifelé tartott a dohányboltból a kést még az üzletben eldobta. A szigetszentmiklósi rendőrök még aznap elfogták a nőt. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség húsz nap alatt bíróság elé állította nőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt. A bíróság  öt év fegyházra ítélte nem jogerősen a nőt.

Olvasói sztorik