Belföld

Körfűrésszel támadt az apjára, majd fotót küldött róla az ismerőseinek azzal, hogy megölte

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinek a pere, aki tavaly tavasszal körfűrésszel támadt az apjára Pesterzsébeten. A terhelt a bántalmazást követően fényképet készített az apja sérüléseiről, majd az elküldte az ismerőseinek azzal a szöveggel, hogy megölte az apját.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az emberölés bűntettének kísérletével, súlyos testi sértéssel, valamint jármű önkényes elvételével és más bűncselekményekkel vádolt férfi tagadta a bűnösségét a mai meghallgatása során.

A vádirat szerint a terhelt két és fél évvel ezelőtt költözött az apja pesterzsébeti lakásába. Kábítószerezett, ezt pedig abból fedezte, hogy műszaki cikkeket, háztartási eszközöket és szerszámokat lopott az apjától, akit több alkalommal is megfenyegetett.

Emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított vele szemben, szidalmazta és félelemben tartotta. Egy alkalommal pedig egy szóváltást követően ököllel megütötte az édesapját, majd többször mellkason rúgta, amikor a földre került.

– közölte közleményében a törvényszék.

De olyan is előfordult, hogy engedély nélkül elvitte az apja kocsiját. Tavaly áprilisban a férfi ittasan többször is megütötte és megrúgta az apját, és egy elektromos körfűrésszel 15 centis sebet ejtett a hátán. A férfi a bántalmazást követően fényképet készített az apja sérüléseiről és azzal az üzenettel, hogy megölte az édesapját elküldte a fotókat az ismerőseinek, akik közül egy személy értesítette a rendőrséget.

Az apa életveszélyes sérülést szenvedett, de a halál bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt nála. A mai előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le és vallomást sem kívánt tenni, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik