Belföld

Nyomkövetőt kell viselnie a gazdatüntetést is szervező Szabó Bálintnak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közleménye szerint közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt.

A közleményben azt írják, a megalapozott gyanú lényege szerint „dr. Szabó Bálint Gábor 2022. szeptember 21. napján Budapesten, az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta”.

A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mozgását nyomkövetővel ellenőrizve – elrendelte, hogy Szabó Bálint engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el. A nyomozó ügyészség a döntés ellen a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Szabó Bálint neve legutóbb az augusztus 20-i tűzijáték idején került elő, amikor sikertelenül szervezett gazdatüntetést a fővárosban. A képviselő ezen túl is hosszú ideje érdekes szereplője a hazai közéletnek. Pályafutása elején a későbbi zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő, Tóth Csaba oldalán tűnt fel, később egy tagtoborzási botrány során azt állította, hogy megverték és megerőszakolták. 2021 februárjában néhány órára nyoma veszett. Végül a Szegedről kivezető autópálya mellett találtak rá kihülve, hiányos öltözetben. Erről az esetről később azt mondta, égő szalmabálához kötözték a cipőfűzőjénél fogva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik