Belföld

Gyurcsány: A porrongyot időnként azért rázzátok ki! Belemegy az atka

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Érzelmes hangvételű posztban reagált a kölcseys tanárok kirúgására Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

A bejegyzése elején arról érkezeik a DK elnöke, hogy a gyerekek manapság is sokat olvasnak ugyan, de nem a kötelező olvasmányokat, mert „a lehetetlen kötelező iskolai irodalom elolvasása legtöbbször büntetés nekik”.

Márpedig olvashatnának olyat is, ami fűti a fantáziájukat, értik a nyelvét, talán még az iskolai szünetben is beszélnek róla, hogy tudniillik »azok például menjenek a francba, mert…«. Ha a gyerekeink kivétel nélkül nem beszélnek élményszerűen a kötelező olvasmányokról, akkor azoknak a könyveknek az olvasása büntetés. Nem lehetne öröm az olvasás? Csak kérdezem. Szerintünk ne büntessék gyerekeinket!

– vélekedik a pártelnök, majd felidézi a Pink Floyd dalát, amelyben arról van szó, hogy „Teacher, leave them kids alone, azaz Hagyjátok a gyerekeinket!”

A kormánynak címzett kifakadásában úgy fogalmaz: „Most megint kirúgtatok pár tanárt. Valószínűleg jó embereket. Micsoda rongyemberek vagytok. Ugye tudjátok, hogy ennek csak rossz vége lehet számotokra!? Miért csináljátok akkor? A szemét újratermeli magát. Fájdalmas módon vannak szemetek, akik erre jelentkeznek pár százezer forintért. És megteszik.”

Gyurcsány szerint a kirúgásokért felelős emberek a Pink Floyd dalából talán többet érthetnek meg a világból és a felelősségből,

mintha csak leporoljátok nagymama kredencén az Orbán nevű csávó lassan sárguló fényképét. A porrongyot időnként azért rázzátok ki! Belemegy az atka.

A többieknek pedig azt üzeni a DK-elnök, hogy menjenek tüntetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik