Belföld

Brutálisan összevertek egy hazafelé sétáló borsodi házaspárt

Brutálisan összevertek egy hazafelé sétáló borsodi házaspárt. A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt állítja bíróság elé a 23 éves és 25 éves férfiakat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a támadók először a nőt bántalmazták, majd olyan durván megverték és megrugdosták a neki segíteni akaró férjét, hogy nyolc napon túli gyógytartamú bordatöréses sérüléseket okoztak neki.

A vádirat szerint testszerte többször is megütötték, majd egyikük mellbe rúgta a nőt, aki a földre esett. A férje igyekezett felállítani, ekkor viszont őt kezdték el ütlegelni, és rugdosni, az egyik támadó fejbe is rúgta.

A férfi többször is a földre került, de újból felállt, erre az egyik férfi mindkét kezét lefogta, míg a másik háromszor mellkason rúgta. Egy helyszínen tartózkodó járókelő rájuk kiabált azzal, hogy már értesítette a rendőrséget. A támadók még ekkor sem hagytak fel a bántalmazással, hanem még egy-egy alkalommal megütötték a nőt és férjét, majd elszaladtak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férj nyolc napon túl gyógyuló bordatöréses sérüléseket szenvedett el, míg feleségének a fej, a mellkas és a szegycsont zúzódásai nyolc napon belüli gyógytartamúak, de magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a más ügye miatt jelenleg is hűvösön lévő fiatalabb férfire, azzal, hogy feltételesen se engedjék ki, míg a büntetlen előéletű társára felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik