Belföld

Bayer Zsolt: Egy lator államért kellene megfagynunk?

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A fideszes publicista legújabb videójában arról beszél, milyen az elhibázott brüsszeli szankciós politika.

Orbán Viktor és a kormány régóta azt állítja, hogy az Oroszország elleni uniós szankciók jobban fájnak Európának, mint Moszkvának. Legfrissebb videóblogjában Bayer Zsolt is erről beszélt – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz-alapító publicista szerint az, hogy Magyarországon télen csak 18 fok lehet az állami intézményekben semmi ahhoz képest,

  • milyen lépéseket hoztak a nyugati országok,
  • milyen brutális infláció, recesszió, munkanélküliség fenyegeti Európát.

Közben ugyanakkor a nyugati világ önti a pénzt, a fegyvert Ukrajnának, amely pedig szerinte egyrészt soha nem nyeri meg a háborút, másrészt halállistán tart olyanokat, mint Nyikita Mihalkov vagy Roger Waters. Bayer Zsolt lator államnak tartja Ukrajnát.

Egy lator államról beszélünk, és ezért az Ukrajnáért kellene nekünk itt Európában megfagyni, munkanélkülivé válni és feladni az egész régi életünket.

A publicista idézte az orosz elnököt, aki legutóbb azt üzente Európának:

Meg fogtok fagyni, mint az orosz mesében a farkas farka.” Az a helyzet, hogy nagy valószínűséggel Putyinnak lesz igaza, és ez tragédia

– tette hozzá. A publicista szerint Közép-Európában nincs más esély, mint az, ha a V4-ek, Ausztria és Olaszország összefognának és csinálnának valamiféle külön utas politikát, mert ez így tovább nem mehet.

Egyébként egy nappal a NER kötcsei piknike után – ahol Orbán Viktor előadását állítólag a háború és annak Európára gyakorolt hatása határozta meg –  a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is arról beszélt, milyen sokat ártanak Európának az uniós szankciók. Dömötör Csaba a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy fogalmazott, a szankciók miatt egyre nehezebben elviselhető a teher, de nem Oroszországnak, hanem Európának. Nincs olyan ember Európában, aki valamilyen formában ne érezné az elrontott szankciós politika inflációs hatását a rezsiszámlától a közlekedésen át a mezőgazdaságig, tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik